Gıda İzcileri Avcılar’da: Çocuklar geleceğe sahip çıkıyor.

Avcılar Belediyesi, Avrupa Atık Azaltım Haftası’nda Farkındalık Yarattı

Avcılar Belediyesi, 16-24 Kasım Avrupa Atık Azaltım Haftası dolayısıyla farkındalık etkinliği gerçekleştirdi.

“Gıda Atıklarının Tadı Kaçtı”

Avrupa Atık Azaltım Haftası her yıl farklı bir tema ile kutlanıyor. Bu sene odak noktası ise “Gıda Atıklarının Tadı Kaçtı” oldu. Marmara Belediyeler Birliği koordinasyonunda Türkiye genelinde gıda atıklarının azaltılması amacıyla çeşitli faaliyetler düzenlendi.

Avcılar Belediyesi, Avrupa Atık Azaltım Haftası kapsamında Ekolojik Eğitim Çocuk Parkı ve okullarda çocuklara yönelik farkındalık arttırıcı eğitimler ve uygulamalar gerçekleştirdi. Atölyelerde çocuklar, gıda atıklarını azaltma ve dönüştürme konusunda bilgilendirildi.

Ekolojik Bilinç ve Gıda Atığı Eğitimleri

Avcılar Belediyesi’nin düzenlediği atölyelerde çocuklar hem eğlendiler hem de öğrendiler. Bokashi Kompost Atölyesi’nde doğal gübre elde etmeyi öğrenen çocuklar, Vermikompost Atölyesi’nde gıda atıklarını toprağa kazandırmanın yolunu keşfettiler.

Tohum Bankası Atölyesi’nde tohumlarla oynayan çocuklar, Ekolojik Eğitim Çocuk Parkı’ndaki seralara tohum ekerek doğanın geri kazanılabilir olduğunu gördüler. Ayrıca, sanat atölyesinde gıda atıklarından mum yaparak ileri dönüşümü deneyimlediler.

Ekolojik Bilinç ve Gıda Atığı Eğitimleri’nde çocuklara çevreci alışkanlıklar ve geri dönüşüm konularında bilgi verildi. Avcılar’ın çocukları, gıda ve doğa konusunda bilinçlenecek “Gıda İzcileri” oldu.

“Yaşasın Doğa Koruyucuları! Yaşasın Gıda İzcileri!”

Avcılar Belediye Başkanı Utku Caner Çaykara, çocuklarla bir araya gelerek doğa ve gıda konularında bilinçlenmenin önemini vurguladı. Sürdürülebilir yaşam için atılan adımlarda çocukların önemli bir rolü olduğunu belirten Çaykara, gelecek için çevreci liderler yetiştireceklerini ifade etti.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir