Dijital Öğretmenler projesiyle teknoloji ile güçlenen öğretmenlerle dijital dönüşüme destek

“`html

Dijital Öğretmenler Projesi: Eğitimde Dijital Dönüşüm İçin Yeni Adımlar

ING Türkiye, Habitat Derneği ve ODTÜ iş birliği ile hayata geçirilen Dijital Öğretmenler projesi, 2020 yılından bu yana 9 binden fazla öğretmene dijital okuryazarlık eğitimi vermiştir. Bu projeyle ilkokul ve ortaokul öğretmenlerinin dijital çağa uyum sağlamaları, bu alanda gerekli becerileri kazanmaları ve Türkiye’nin dijital dönüşüm sürecine katkıda bulunmaları amaçlanmaktadır. Projeye katılan öğretmenler, Ankara’da ODTÜ’de düzenlenen etkinlikte bir araya geldi. Etkinliğe; ING Türkiye Genel Müdürü Alper Gökgöz, Habitat Derneği İcra Kurulu Başkanı Bora Caldu ve ODTÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Yozgatlıgil katıldı. Ayrıca, teknoloji yazarı Serdar Kuzuloğlu, “Yapay Zekalı Organik Akıllar” başlıklı sunumuyla katılımcılara ilham verici bir konuşma yaptı.

ING Türkiye’nin Dijital Dönüşüm Vizyonu

Dijitalleşmeyi stratejilerinin merkezine alan ING Türkiye, toplumsal yatırımlarında dijital dönüşüm ve eğitimde fırsat eşitliğine katkı sağlamayı önceliklendiriyor. Bu kapsamda, 2020 yılında başlatılan Dijital Öğretmenler Projesi ile öğretmenlerin dijital becerilerini güçlendirerek Türkiye’nin dört bir yanındaki eğitimde eşitliği sağlamak hedefleniyor. Bugüne kadar 9 binden fazla öğretmene eğitim verilmiş ve daha fazla başvuru alınmıştır. Projeden yararlanan öğretmenler, Ankara’daki ODTÜ etkinliğinde bir araya gelerek deneyimlerini paylaştılar.

Alper Gökgöz: “Dijital Dönüşüm İçin Teknoloji ile Güçlü Öğretmenler”

Dijital Öğretmenler etkinliğinde bir konuşma yapan ING Türkiye Genel Müdürü Alper Gökgöz, “Dijitalleşmenin önemine inanıyoruz ve bu bağlamda toplumsal yatırımlarımızı yönlendiriyoruz. Eğitimin, dijital dönüşümdeki rolü oldukça kritik ve öğretmenlerimiz ile birlikte öğrencilerin de bu dönüşüm sürecine katılmasını sağlıyoruz. Projemiz ile 9 dönemlik eğitim çalışmaları sonucunda 9 binden fazla öğretmene ulaştık ve onların aracılığıyla 290 binden fazla öğrenciye destek olmayı başardık. Öğretmenlerimiz, teknolojiyi etkin bir şekilde kullanarak, geleceğin bireylerini yetiştirmeye katkı sağlamaktadır,” dedi.

Bora Caldu: “Dijitalleşme Eğitimin Temelini Oluşturuyor”

Habitat Derneği İcra Kurulu Başkanı Bora Caldu, dijitalleşmenin eğitimdeki etkilerine dikkat çekerek, “Dijital Öğretmenler Projesi, 9 binden fazla öğretmene dijital okuryazarlık kazandırarak, onların eğitimde teknolojiyi etkin bir şekilde kullanmalarını sağlıyor. Eğitimin dijitalleşmesi, öğretmenlerimizi bu dönüşümün en önemli unsurları haline getiriyor. ING Türkiye ve ODTÜ ile iş birliği içerisinde, eğitimde kaliteyi artırmayı hedefliyoruz,” şeklinde konuştu.

Prof. Dr. Ahmet Yozgatlıgil: “Eğitimde Dijital Dönüşümün Liderleri”

ODTÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Yozgatlıgil, “Kuruluşumuzdan bu yana eğitimde fırsat eşitliği sağlama misyonuyla çalışıyoruz. Dijital Öğretmenler Projesi, öğretmenlerimizin dijital yetkinliklerini artırarak, eğitimde dijital dönüşümün öncüsü olmalarını sağlamaktadır,” dedi.

Başvuru Süreci ve Eğitim Detayları

Dijital Öğretmenler projesi, her yıl iki eğitim dönemi düzenliyor ve her dönemde bin öğretmene dijital beceriler kazandırılmaktadır. Projenin ilk aşamasında öğretmenler, dijital vatandaşlık, güvenlik, yaratıcılık ve görsel tasarım gibi konularda eğitim alıyor. Bu aşamayı başarıyla tamamlayan öğretmenler, ikinci aşamada sanal ve artırılmış gerçeklik eğitimlerine katılma fırsatı elde ediyor. Türkiye genelinde ilkokul ve ortaokul öğretmenleri projeye başvuru yapabilmektedir. Başvuru için temel bilgisayar bilgisi yeterlidir.

Kaynak: BYZHA – Beyaz Haber Ajansı

“`

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir