Orijinal fettuccine alfredo nasıl yapılır? MasterChef fettuccine alfredo püf noktası

Gerçek Fettuccine Alfredo Nasıl Yapılır?

MasterChef’in final oyununa yaklaşırken, son 11 yarışmacı takım mücadelesine devam ediyor. Son bölümde, İtalyan mutfağının sevilen lezzetleri ekrana taşındı. İtalyan Şef Mario Mozetti, programda orijinal İtalyan makarnası olan fettuccine alfredo yaparak püf noktalarını paylaştı.

Fettuccine Alfredo İçin Malzemeler:

  • Tereyağı ve parmesan

İtalyan Şef Mario Mozetti, orijinal fettuccine alfredo yapmak için İtalya’dan getirdiği parmesan, fettuccine ve Trabzon tereyağını kullandı. Fettuccine’nin özel unundan bahseden şef, makarnanın kısa sürede piştiğini söyledi. Fettuccineyi hızlıca haşlayan şef, tabağa alıp üzerine bolca parmesan ve tereyağı ekleyerek servis yaptı.

Fettuccine Alfredo Püf Noktası

Gerçek fettuccine alfredo tarifinde sadece tereyağı ve parmesan kullanılır. Ek soslar, tavuk veya mantar gibi malzemeler eklenmez. İtalyan mutfağı uzmanı Danilo Zanna, fettuccine alfredo içerisinde tavuk ve mantar gibi ekstraların olmaması gerektiğini vurgulayarak, “Eğer restoranda fettuccine alfredo sipariş ederseniz ve içinde tavuk veya mantar varsa, o restorandan uzaklaşın. Bu durum, taze olmayan, dondurulmuş bir ürün olduğunu gösterir.” şeklinde açıklamada bulunmuştu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir