Bununla birlikte, gıdaları saklama şeklimiz raf ömürlerini etkileyebilir.
Bu yöntemleri öğrendiğiniz takdirde gıdaların çabuk bozulmasını önleyebilir, dolayısıyla daha fazla tasarruf sağlayabilirsiniz.
Uzman, buzdolabının en sıcak kısmının buzdolabı kapağı olduğunu ve sütü asla oraya koymamanız gerektiğini iddia ediyor.
Kapağa ketçap, mayonez gibi sosları veya su şişelerini koyabilirsiniz.
Buzdolabı kapağına konulan süt dört-beş gün kadar dayanırken, buzdolabının alt rafında saklanan süt yedi güne kadar dayanabilir.
Çünkü buzdolabının en soğuk bölümü alt rafta, duvara bitişik kısımdadır ve sütünüzü saklamak için en iyi yer burasıdır.
More Stories
İmamoğlu’ndan Erdoğan’a yanıt: Tek derdi yine icraatlarımız olmuş
Kayseri’de Kış Koşullarında Acil Sağlık Hizmeti
Ankara’da sahte alkolden ölümler arttı!