Türk şefi Kemal Demirasal’ın Restoranı Forbes’te
7 mins read

Türk şefi Kemal Demirasal’ın Restoranı Forbes’te

Londra’nın merkezinde her ay ne kadar çok yeni restoran açıldığı şaşırtıcıdır ve daha fazla seçenek için metroya atlayıp başkentin birçok mahallesinden birine gitmeye değer. İster geleneksel İngiliz yemekleri, ister modern Avrupa yemekleri ya da baharatlı dünya mutfağı havasında olun, işte iştahınızı kabartacak sekiz mükemmel yeni restoran önerisi.

1.CALDESİ, BELSİZE PARK

Belsize Park’ın yapraklı bölgesinde, Londra’nın merkezine sadece on dakikalık bir metro yolculuğu mesafesinde bulunan bu samimi İtalyan mahallesi, Katie ve Giancarlo Caldesi’nin başkentteki ikinci restoranıdır. Marylebone’daki popüler Caffe Caldesi’nin bu kardeş işletmesi, saf rahat yemeklerden oluşan bir menü sunuyor. Güzelce ızgara edilmiş et ve balıklar ile ıstakozlu fettucine ve ragu’lu pappardelle gibi el yapımı makarnalar öne çıkan lezzetler arasında yer alıyor. Burrata, Nduja ve baharatlı Calabria salamı ve trüflü Quattro formaggio gibi lezzetli seçeneklerle gurme pizza da mükemmeldir. Katie tarafından seçilen vintage mobilyalar ve İtalya’nın farklı bölgelerine ait büyüleyici çerçeveli fotoğraflar ve kartpostallar duvarları süslüyor.

2. MAYFAİR’İN METRESİ, ST JAMES

Paris’teki geç gecelerden esinlenen samimi bir Mayfair restoranı olan Mistress, mükemmel Modern Fransız mutfağını kaliteli içecekler ve yemyeşil bir lounge ambiyansı ile harmanlamaktadır. Ritz’in yakınındaki gizli merdiven, restorana bir gizli bar hissi veriyor. Istakoz, havyar ve istiridyeler kırmızı kadifeden oluşan zengin bir fonda paylaşılabilir. Granny smith elma soslu Hamachi crudo, Ahtapot carpaccio veya lezzetli trüflü frites’i kaçırmayın.

3. CİNNAMON BAZAAR, RİCHMOND

Vivek Singh’in Richmond’daki son restoranı Cinnamon Bazaar, Eski Dünya imparatorluklarını birbirine bağlayan çeşitli ticaret yolları üzerinde yer alan pazar yerlerinden esinlenen modern Hint yemekleri sunuyor. Cinnamon Bazaar’a özgü olan chaat çeşitleri, çarşı tüccarlarının genellikle uzun günler çalışıp bu lezzetli atıştırmalıkların tadını çıkardığı 1600’lü yıllara dayanan popüler bir sokak yemeğidir. Menüde öne çıkan diğer lezzetler arasında nane biberli korma ile Tandoori Kentish kuzu fileto ve kokum ve yeşil mango turşusu ile Malabar kayıkçı mezgit körisi yer almaktadır.

4. THE COUNTER, SOHO

Türk şef ve The Counter’ın kurucusu Kemal Demirasal’ın Londra’daki ikinci restoranı gerçek bir mücevher. Şimdi hareketli Carnaby Caddesi’nin yakınındaki Kingly Caddesi’nde açılan Şef Demirasal, İzmir’deki çocukluğundan esinlenerek Ege’yi çevreleyen ülkelerin – Yunanistan ve Türkiye – taze ve canlı lezzetlerini Akdeniz ve Levant’tan gelen ince etkilerle kutluyor. Cazip menüde, The Counter Notting Hill’in (Şef Kemal’in Londra’daki ilk restoranı) dukkahlı çikolatalı babaganuş ve Levanten kuzu tartar gibi favorilerinin yanı sıra fıstıklı ve ballı peynir saganaki ve fava püreli ızgara ahtapot gibi yeni yemekler de yer alıyor. Yemekten sonra, alt kattaki süper havalı bir dinleme ve kokteyl barı olan Under the Counter’a gittiğinizden emin olun.

5. ABC MUTFAKLARI, KNİGHTSBRİDGE’DEKİ THE EMORY’DE

Knightsbridge’deki yeni Emory otelinde yer alan bu şık restoran, yolun karşısındaki Hyde Park’ın manzarasını sunan cam bir cepheye sahiptir. Londra’nın tek “tamamı süit” oteli merhum Richard Rogers ve Ivan Harbour tarafından tasarlanmış olup restoranın iç tasarımı sanat galerileri ve yatlar da tasarlamış olan Rémi Tessier tarafından yapılmıştır. abc kitchens’ın menüsünü, 2010 yılından bu yana New York’un yemek sahnesinin gözdesi olan efsanevi Fransız Şef Jean-Georges Vongerichten yönetiyor. Vongerichten ile birlikte çalışan Şef Ben Boeynaems, Gordon Ramsey ve Eric Chavot için Londra’nın en iyi mutfaklarından bazılarında ve son olarak The Beamont Hotel’de çalıştı. abc kitchens’ın menüsünde yeşil biber, dereotu ve limon aioli ile New York imzalı Yengeç Tost ve sıcak çıtır ekmeği ile servis edilen ayçiçeği tohumu, yeşil biber ile lezzetli Bahar Bezelyesi Guacamole yer alıyor. Menüde öne çıkan diğer lezzetler arasında Çıtır Balık Tacos ve chimichurri ve misket limonu ile servis edilen Izgara Dana Bonfile yer alıyor.

6. HOLY CARROT NOTTİNG HİLL

Merakla beklenen bitki öncelikli restoran ve bar Holy Carrot kesinlikle beklemeye değerdi ve hiçbiri et ikamesi içermeyen yaratıcı yemeklerin tadını çıkarmak için vegan olmanız gerekmiyor. Holy Carrot’un Knightsbridge’de ve başka yerlerde popüler geçici mekânları vardı ancak Portobello Road’daki bu mekân, 50 kişilik restoranı ve 12 kişilik açık hava terasıyla ilk kalıcı mekân olma özelliğini taşıyor. Eski Acme şefi Daniel Watkins, “ateş ve fermentlere” odaklanan ve yerel çiftçilerden, toplayıcılardan ve tedarikçilerden sürdürülebilir bir şekilde temin edilen mevsimlik ürünleri kullanan cesur lezzetlerden oluşan bir menüyü yönetiyor. Çıtır kereviz böreği, dumanlı kavrulmuş havuç ve acılı ragu ve füme mantarlı koji gözleme inanılmaz. Tatlı olarak matcha tiramisu ve kavrulmuş fındıklı süper kremalı çikolatalı tahinli cremeux harika bir seçimdir.

7. LAHPET LARDER, BERMONDSEY

Lahpet Larder, Birmanya mirası ve Myanmar’ın zengin ürünlerine duydukları sevgiyle Londra’nın otantik Birmanya yemekleri konusunda uzmanlaşmış tek restoranlarından birini kuran Dan Anton ve Zaw Mahesh’in üçüncü restoranıdır. Menüde doğrudan Myanmar’dan ithal edilen malzemeler kullanılıyor ve hem klasik hem de bölgesel mutfak tarzlarına odaklanılıyor. Lahpet’in ilk kalıcı mekânı 2018’de Shoreditch’te açıldı ve bunu 2022’de Londra’nın batı ucunda açılan ikinci bir mekân izledi. Yeşil mango papaya ve biberli Rakhine somon ceviche, çay yaprağı salatası ve kral karides sipyan köri gibi öne çıkan menüleriyle iyi bir iş çıkardıkları açık.

8. CAİA, NOTTİNG HİLL

Bu şık mahalle restoranı ve barı 2022 yazında açıldığı için tam olarak “yeni” sayılmaz, ancak Nashville merkezli izakaya ve sake bar Present Tense’in kurucusu konuk şef Ryan Constanza’nın özel menüsünün tadını çıkarmak için ziyaret ettiğimizde bizim için keyifli ve yeni bir keşif oldu. Yerli halktan Rishabh Vir ve Tim Lang tarafından kurulan Caia (adını Roma ateş tanrıçasından alıyor), alt kattaki ses sisteminde caz, funk, soul ve disko çalan bir DJ’in yarattığı canlı ortamla açık ateşte pişirilen mükemmel ızgara yemeklerin ideal bir kombinasyonunu sunuyor. Menüde öne çıkan lezzetler arasında Iberico pirzolası ve nocellara, füme beyaz peynir ve roka ile ızgara enginar yer alıyor.

patronlardunyasi.com

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir