Bakan Fidan’dan Astana’da ‘terörle mücadele’ mesajı

Bakan Fidan’ın açıklamasından satır başları şöyle;

Afganistan’daki durumdan Ukrayna’daki savaşa pek çok konu var. Bu dönemde Türkiye-Kazakistan işbirliğinin önemi her geçen gün artmakta. Kardeşlik bağımızın sağladığı güvenden güç almalı, ilişkilerimizi daha kazançlı hale getirmeliyiz.

Bugün işbirliğimizin ikili ve çok çevreli kapsamını ele aldık. Ticaret hacmimizde yüzde 60 oranında bir artış kaydettik. 10 milyar dolar ticaret hacmi artık çok uzak bir hedef değil. Kazakistan’daki en büyük yatırımcılardan biriyiz.

Hazar geçişi, doğu-batı orta koridorunun önemi her geçen gün artıyor. Kazakistan Türk dünyasının entegrasyonuna katkı sağlayan ülkelerin başında gelmektedir.

Türkiye kardeş Kazakistan’ın toprak bütünlüğünü desteklemektedir. Sayın Cumhurbaşkanımız bunu en güçlü şekilde dile getirmiştir. Tokayev’in çalışmalarını takip ediyor, sonuna kadar destekliyoruz.

Bugün ortak düşmanımız FETÖ konusunda atılması gereken adımları da konuştuk. Bu terör örgütünü gayet iyi tanıyoruz, hepimizin uyanık olması gerekiyor. Bu konuda da gereken desteği vermeye hazırız.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

x