Erdoğan ve Musk görüşmesinde ‘kitap’ detayı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin uzay programı kapsamında atılan ve atılacak adımlarda SpaceX ile işbirliği imkanlarının doğabileceğini belirterek, Musk’ı İzmir’de düzenlenecek TEKNOFEST’e davet etti.

ERDOĞAN İKİ KİTAP HEDİYE ETTİ

Erdoğan, Musk’a kendi yazdığı “Daha Adil Bir Dünya Mümkün” kitabının İngilizce versiyonu ile Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığınca hazırlanan ve Türkiye’nin Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyindeki reform talebinin gerekçelerinin anlatıldığı “BM Reformu: Uluslararası İş Birliğine Yeni Bir Yaklaşım” kitabını, Musk’ın çocuğuna da futbol topu hediye etti.

FOTOĞRAFI BAKAN VARANK PAYLAŞTI

Musk’ın ellerinde kitapların olduğu anın fotoğrafını Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank sosyal medya hesabından paylaştı.

DAHA ADİL BİR DÜNYA MÜMKÜN

2021 yılında “Dünya 5’ten büyüktür” felsefesiyle yola çıkan kitap dünyanın geleceğini etkileyecek alanlarda yalnız bu beş ülkenin insafına bırakılmasının doğru olmadığını belirtir. Kitap sürdürülebilir ve adil bir dünya için Birleşmiş Milletler’e düşen görevlere değinir. Kitapta; adaletsizlik, yolsuzluk, mülteci krizi, dünyanın Orta Doğu’da yaşananlara seyirci kalması, uluslararası terörizm ve İslamofobi başta olmak üzere küresel sorunlara değiniliyor.

BİRLEŞMİŞ MİLLETLER REFORMU ULUSLARARASI İŞ BİRLİĞİNE YENİ BİR YAKLAŞIM

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin daha adil bir küresel düzenin tesisi için öncülük yaptığını belirterek, “Rusya-Ukrayna savaşının sona erdirilmesi ve küresel gıda krizine çözüm olacak tahıl koridoru için büyük diplomasi başarısı sergiledik. Aynı gayreti Birleşmiş Milletlerde (BM) gerekli reformların hayata geçirilmesi için sürdüreceğiz.” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ABD ziyareti kapsamında Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığınca “BM Reformu: Uluslararası İş Birliğine Yeni Bir Yaklaşım” kitabı hazırlandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın takdim yazısını kaleme aldığı, İngilizce ve Türkçe yayımlanan kitapta İkinci Dünya Savaşı’ndan sonra kurulan Birleşmiş Milletler ve Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinin (BMGK), bugünün sorunlarına çözüm üretmede yaşadığı yetersizlik ortaya konuldu.

BM reformunun gerekçelerinin aktarıldığı kitapta Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın reform önerileri ile söylemlerine yer verildi. Kitap 2022 yılında piyasaya çıkarıldı.

patronlardunyasi.com

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

x